nieuws

Studenten stappen in bouw waterwoningen

bouwbreed Premium

Studenten van de Hogeschool Rotterdam bereiden zich voor op een glorieuze toekomst voor drijvende bouw. Een praktijkonderwijsproject in samenwerking met gemeente en bedrijfsleven geeft ze daarvoor de gelegenheid.

Het staat te gebeuren op de RDM Campus in Rotterdam, waar leerwerkplekken komen, voor vijf studenten per semester. Dura Vermeer, Public Domain Architecten, Gemeentewerken Rotterdam en de Hogeschool Rotterdam hebben hiervoor de handen ineengeslagen.

Ze noemen hun samenwerkingsverband “uniek in zijn soort”. Want, zo stellen ze: “Het stelt studenten in staat multidisciplinair te werken aan het vakgebied drijvend bouwen.” Ze krijgen te maken met zowel het bouw-, architectonisch, als gemeentelijk perspectief. De gedachte hierachter is dat innovaties pas tot stand komen “door deze vanaf de basis met elkaar te delen”.

Reageer op dit artikel