nieuws

Strukton doet deel materieeldienst over aan Buko

bouwbreed

Het bouwconcern stoot de activiteiten af omdat er geen “strategische noodzaak” is voor een eigen interne dienst voor bouwmaterieel, zo liet directeur Raymond Steenvoorden van Strukton gisteren weten. Bij de overgang naar Buko zijn een kleine dertig werknemers betrokken. “Bij Buko en Reco is ons materieel in goede handen”, aldus Steenvoorden. “Het bedrijf is breed […]

Het bouwconcern stoot de activiteiten af omdat er geen “strategische noodzaak” is voor een eigen interne dienst voor bouwmaterieel, zo liet directeur Raymond Steenvoorden van Strukton gisteren weten. Bij de overgang naar Buko zijn een kleine dertig werknemers betrokken. “Bij Buko en Reco is ons materieel in goede handen”, aldus Steenvoorden. “Het bedrijf is breed ingevoerd in de bouw en reeds een bestaande partner van ons op het gebied van steigerwerk en transport.”

Buiten de transactie vallen de onderdelen Rail KMG (klein mechanisch gereedschap) en Rail GMG (groot mechanisch gereedschap). Die blijven bij Strukton.

Hetzelfde geldt voor een dienst die onder andere spoormaterieel aankoopt, inzet, beheert en onderhoudt. Steenvoorden: “Dit is een strategisch onderdeel van Strukton en deze worden dan ook onverminderd voortgezet”.

Strukton en Buko bereikten verder ook een akkoord over de ver- en aankoop van ongeveer 36000 vierkante meter bedrijfsterrein met opstallen. Het gaat om onroerend goed van het bouwbedrijf aan de Kantonnaleweg in Utrecht. Buko zal in het pand een eigen vestiging openen. Een deel van de locatie wordt door Strukton teruggehuurd. De bouwer zal er onder meer een vestiging van Worksphere en Strukton Infratechnieken in onderbrengen.

Reageer op dit artikel