nieuws

Sportzone Limburg en stadion Fortuna kunnen verder

bouwbreed

De gemeente Sittard-Geleen heeft de omgevingsvergunning verleend voor de realisatie van de sportzone Limburg en de afbouw van het sta­dion van Fortuna Sittard.

Daarin komen onder andere een hotel en winkels. Afbouw Stadion is al begonnen met werkzaamheden waarvoor niet op de vergunning gewacht behoefde te worden. Daardoor hoopt men de geplande opleveringsdatum eind 2012 te halen.

Sportzone Limburg moet het centrum worden voor topsport en talentontwikkeling in de regio. Samen met de sportwereld, onderwijs, het bedrijfsleven, de zorg en de overheid wordt gewerkt aan een topsportklimaat op Olympisch niveau. Het gebied rond het Fortuna-stadion is het fysieke centrum van de sportzone. Daar worden accommodaties ontwikkeld voor de sportinfrastructuur.

Kern daarin is Fitland Sport & Onderwijs. Gestreefd wordt naar sportvriendelijk onderwijs van vmbo tot universiteit. “Het wordt een locatie voor topsport, breedtesport, onderwijs en leizure. Dat is de synergie die Sportzone Limburg wil bereiken”, aldus gedeputeerde Theo Krebber.

Reageer op dit artikel