nieuws

‘Sociaal plan voor verkoop materieeldienst Strukton’

bouwbreed

CNV Vakmensen pleit voor een sociaal plan naar aanleiding van de verkoop van een groot deel van Strukton Materieel aan Buko en Reco. Dat heeft de vakbond gisteren bekendgemaakt. In het sociaal plan wil de bond afspraken maken over onder meer vergoeding van extra reistijd, reiskosten, verhuisregeling, arbeidsvoorwaarden en herplaatsing. Maximaal 27 werknemers van Strukton […]

CNV Vakmensen pleit voor een sociaal plan naar aanleiding van de verkoop van een groot deel van Strukton Materieel aan Buko en Reco. Dat heeft de vakbond gisteren bekendgemaakt. In het sociaal plan wil de bond afspraken maken over onder meer vergoeding van extra reistijd, reiskosten, verhuisregeling, arbeidsvoorwaarden en herplaatsing. Maximaal 27 werknemers van Strukton Materieel gaan over naar Buko en Reco. Ongeveer tien medewerkers verhuizen naar Strukton Rail. Voor twaalf anderen wordt ander werk binnen de Strukton groep gezocht of ze zullen worden ontslagen. De werknemers die naar Strukton Rail gaan, krijgen Zutphen als nieuwe standplaats. Nu werken ze nog in Maarssen.

Volgens CNV Vakmensen wil Strukton met de betrokken werknemers individuele afspraken maken. De bond denkt echter dat het goed is om een aantal basisafspraken in een sociaal plan vast te leggen.

Reageer op dit artikel