nieuws

Ruiming ingestorte tribunedak gaat twee weken duren

bouwbreed Premium

Ruiming ingestorte tribunedak gaat twee weken duren

Het duurt zeker nog enkele weken voordat de totale schade aan de Grolsch Veste kan worden vastgesteld. De ruiming van de ingestorte stalen dakconstructie begon afgelopen dinsdag en gaat twee weken duren.

De bouwcombinatie Trebbe, Dura Vermeer en Te Pas Bouw zijn begonnen met inspecties van de in aanbouw zijnde tweede ring aan de zuidzijde die op 7 juli instortte. Tot afgelopen week kon de bouwcombinaties geen inspecties uitvoeren, omdat het OM en de Arbeidsinspectie de bouwplaats tot PD (Plaats Delict) hadden verklaard. De enige aanknopingspunten voor de verantwoordelijke hoofdaannemer vormden het bouwproces tot aan het ongeluk en de foto’s die direct na de ineenstorting waren gemaakt.

De bouwcombinatie inventariseert nu de schade aan de tribune(-elementen), veroorzaakt door de ingestorte stalen dakconstructie. Deze was via stalen profielen verbonden aan de achterzijde van de tribunes. Deze betonelementen zijn gerealiseerd voordat de stalen dakspanten werden gemonteerd. Tijdens de montage van de spanten ging het mis en viel de totale dakconstructie op de tribunes.

Reageer op dit artikel