nieuws

Royal Haskoning van elf naar vijf divisies

bouwbreed

Ingenieursbureau Royal Haskoning brengt zijn huidige elf divisies terug tot vijf. De concentratie is volgens bestuursvoorzitter Erik Oostwegel nodig om beter antwoord te kunnen geven op de toenemend complexe vragen van klanten.

“Uiteindelijk gaat het om het resultaat”, zegt Oostwegel. “De uitdagingen van onze klanten hebben we altijd als de onze beschouwd.”

De stoelendans ten gevolge van de aanpassing van de organisatie gaat niet gepaard met het schrappen van arbeidsplaatsen. Wel komen op diverse plaatsen mensen in een nieuwe werksituatie. Vanaf het vroege voorjaar is vaart gemaakt om de wijzigingen nog voor de bouwvakantie door te voeren.

De nieuwe divisie planning & transport wordt geleid door Piet van Putten. In november draagt hij vanwege pensionering zijn taak over aan Anton van der Sanden. Maritiem & waterwegen heeft als directeur Simon Harries. Bij industrie & energie zwaait Craig Huntbatch de scepter. Directeur van de divisie gebouwen is Auke Piek. De sector water wordt geleid door Sarah Budd.

Topman Oostwegel waarschuwde in maart dat 2011 een lastig jaar zou worden. De vooruitzichten voor de utiliteits- en woningbouw in Europa zijn immers verre van rooskleurig. De omzet van het ingenieursbureau met 3900 medewerkers daalde vorig jaar met 6 procent tot 335 miljoen euro. De winst steeg van 4,7 naar 7,6 miljoen. In het bestuur wordt voorzitter Oostwegel geflankeerd door de Brit Henry Rowe en oud-staatssecretaris Frank Heemskerk.

Oostwegel: “We zijn overtuigd dat onze nieuwe marktgerichte benadering, samen met onze management-adviesservice, geleid door Tom Smit, onze dienstverlening zal versterken.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels