nieuws

Opgevijzeld aan de gracht

bouwbreed

Metselaars maken een trap voor het pand Vijzelgracht nummer 8. De laatste hand wordt gelegd aan de renovatie van een van de twee blokken wevershuisjes in Amsterdam. De panden waren in september 2008 30 centimeter verzakt door een lekkage bij de bouw van het station Vijzelgracht voor de Noord-Zuidlijn. Met vijzels zijn de panden op […]

Metselaars maken een trap voor het pand Vijzelgracht nummer 8. De laatste hand wordt gelegd aan de renovatie van een van de twee blokken wevershuisjes in Amsterdam. De panden waren in september 2008 30 centimeter verzakt door een lekkage bij de bouw van het station Vijzelgracht voor de Noord-Zuidlijn. Met vijzels zijn de panden op de nummers 4, 6 en 8 en Weteringdwarsstraat 70 weer opgevijzeld en rechtgezet en kunnen de panden hun erfgoedstatus behouden. Eind van deze week wordt begonnen met de oplevering van de appartementen. Aannemer Hillen & Roosen heeft de herstelwerkzaamheden van de verzakkingen uitgevoerd. Foto: Ronald Bakker

Reageer op dit artikel