nieuws

Ontwikkelende bouwers tellen zegeningen verlaging overdrachtsbelasting

bouwbreed Premium

Ontwikkelende bouwers tellen zegeningen verlaging overdrachtsbelasting

Directeur Nico Rietdijk van de NVB noemt de verlaging van de overdrachtsbelasting een krachtige beslissing. “Geen halfslachtig gedoe. Duidelijkheid, dat is net wat we nodig hebben. “

De directeur van de brancheorganisatie van de ontwikkelende bouwers hoort bij zijn leden wisselende reacties. Een kleine groep zegt dat de maatregel goed is voor de bestaande woningen maar niet voor de nieuwbouw. Rietdijk zelf is overtuigd van het positieve effect.

“Laten we onze zegeningen tellen. Veel van de mensen die een nieuwe woning willen kopen, moeten eerst hun eigen huis kwijtraken. Dat lukt nu beter en is daardoor ook een stimulans voor de nieuwbouwmarkt.”

Reageer op dit artikel