nieuws

Onderzoek oorzaak stadiondrama gaat weken duren

bouwbreed Premium

Onderzoek oorzaak stadiondrama gaat weken duren

Het sporenonderzoek dat het Openbaar Ministerie samen met de Arbeidsinspectie uitvoert in stadion Grolsch Veste gaat zeker enkele weken duren. Dat maakte het OM maandagmorgen bekend.

Afgelopen donderdag stortte een deel van het dak van de in aanbouw zijnde tweede ring in. Daarbij vielen twee doden en zestien gewonen. Het OM en de Arbeidsinspectie onderzoeken de arbeidsomstandigheden op de bouwplaats en pogen de oorzaak en toedracht van het ongeval te achterhalen. Het OM kan nog niets zeggen over welke sporen zijn gevonden. Volgens een woordvoerder van het OM zou de bouwplaats wel eerder kunnen worden opengesteld voor opruimwerkzaamheden. Wanneer is nog onduidelijk. Het is volgens OM nog te vroeg of er een strafrechterlijk onderzoek naar betrokken bouwbedrijven wordt ingesteld. In dat geval moet er sprake zijn van verwijtbaar handelen.

Reageer op dit artikel