nieuws

Nu ook Midreth Galgenwaard failliet verklaardSFlb

bouwbreed Premium

Opnieuw is een bv van Midreth-oprichter Joop Leliveld failliet verklaard. Na bouwbedrijf Midreth en ontwikkelaar Memid is nu ook Midreth Galgenwaard onderuitgegaan.

De Utrechtse rechtbank heeft het faillissement van het bedrijf, waarin stadion Galgenwaard was ondergebracht, vorige week uitgesproken. Marie José Cools en Frank Somers zijn aangesteld als curatoren.

Voor de gemeente Utrecht kan het faillissement grote gevolgen hebben. Leliveld kocht het stadion in 2003 en leende daarvoor 25 miljoen van de gemeente. Daarvan is ruim 20 miljoen euro nog niet terugbetaald. Utrecht onderzoekt momenteel hoe zij haar rechten kan veiligstellen en is daarvoor in contact getreden met de curatoren. FC Utrecht zal geen hinder ondervinden van de ondergang van Midreth Galgenwaard. De voetbalclub huurt het stadion en zal dat blijven doen. Het is onbeken of de club het stadion wil kopen.

Reageer op dit artikel