nieuws

Noord-Holland overweegt stoppen Distriport

bouwbreed Premium

Noord-Holland overweegt stoppen Distriport

De provincie Noord-Holland overweegt om te stoppen met de ontwikkeling van het omstreden bedrijventerrein Distriport.

“We gaan deze zomermaanden gebruiken om te komen tot verschillende scenario’s”, zegt gedeputeerde Jan van Run. “Een daarvan is niet doorgaan.” Het provinciebestuur besloot vorige maand om de samenwerking met twee projectontwikkelaars op te zeggen, omdat die hun afspraken niet zouden nakomen. De Staten willen ook informatie over een zogeheten sideletter die is opgedoken, waarin een geheime afspraak wordt gemaakt met de projectontwikkelaars over de verdeling van de winst van het project. Dit document is ondertekend door oud-gedeputeerde Ton Hooijmaijers van de provincie. Hooijmaijers is verdachte in een grootschalig fraudeonderzoek. Noord-Holland heeft inmiddels 24 miljoen euro geïnvesteerd in grond en zich voor 50 miljoen euro garant gesteld voor het project.

Lees ook: Hooijmaijers: GS op de hoogte van geheim stuk

Reageer op dit artikel