nieuws

Nog vijf gegadigden voor rivierverruiming bij Zwolle

bouwbreed Premium

Nog vijf gegadigden zijn in de race voor de Ruimte voor de rivierplannen bij Zwolle. Het gaat om twee projecten die in één werk zijn samengevoegd.

De combinaties Van den Biggelaar/Ploegam en Ballast Nedam/FL Lie­bregts en de baggeraars Boskalis, De Vries & Van de Wiel en Van den Herik zijn door het waterschap Groot Salland geselecteerd om een aanbieding te maken. Tot begin september hebben zij de tijd om hun bieding op te stellen.

Het waterschap kijkt niet alleen naar de prijs bij de beoordeling, maar ook naar kwaliteit. Daarbij gaat het om planning, risico’s, wijze van bouw van de nieuwe wijk bij Westenholte en het zoveel mogelijk beperken van hinder voor de omgeving. De klus moet eind 2015 gereed zijn.

Om de IJssel bij Zwolle meer ruimte te geven wordt de nu ruim twee kilometer lange dijk 300 meter landinwaarts verplaatst. Ook wordt een geulensysteem gegraven dat aansluit op de bestaande watergeul in de Vreugdewijkerwaard. Het tweede project is in de ‘voortuin van Zwolle’. In de Scheller en Oldener Buitenwaarden ten zuidwesten van de stad wordt de uiterwaard vergraven en komt er een nieuwe watergeul tussen Oldeneel en de plassen in het Engelse Werk. Hierdoor daalt het niveau van de IJssel bij hoog water.

Reageer op dit artikel