nieuws

Miljoenenclaim Servatius door Campus Maastricht

bouwbreed

Woningcorporatie Servatius stelt voormalig directeur Lex Verzijlbergh en acht oudleden van de raad van toezicht aansprakelijk voor het mislukken van de bouw van het Campus-project in Maastricht. De bestuurders moeten de schade van 60 miljoen euro vergoeden, vindt Servatius.

Servatius vindt dat Verzijlbergh het project slecht voorbereidde en te veel risico’s nam. Hij, en de toezichthouders zijn “ernstig verwijtbaar” en “op een onverantwoorde manier met maatschappelijk geld omgegaan”. De raad van commissarissen zou de risico’s van het project “op grove wijze hebben onderschat”, aldus de woningcorporatie in een verklaring. Vorig jaar bleek uit onderzoek van het IFO (Instituut Financieel Onderzoek) al dat de bestuurders volgens de vernieuwde raad van commissarissen “ver onder de maat” functioneerden.

Servatius ontwikkelde Campus op eigen risico. Het omvatte de bouw van studentenhuisvesting, kantoren, commerciële ruimtes en een universitair sportcentrum. In 2009 trok Servatius de stekker uit het project wegens de enorme kosten. Verzijlbergh en de toezichthouders moesten daarna het veld ruimen. Verzijlbergh zei woensdagavond de procedure met vertrouwen af te wachten. “Wat wil Servatius hiermee bereiken? Ik heb geen 60 miljoen op de bank staan, en de voormalige leden van de raad van toezicht ook niet.”

Reageer op dit artikel