nieuws

Knappe koppen scoren met overkapping van membraandoek

bouwbreed

Knappe koppen scoren met overkapping van membraandoek

Volgens Van Wijnen vormt de overkapping van de kunstijsbaan van De Scheg de grootste membraandoekconstructie van een sportstadion in de Benelux.

Om de constructie te bedenken waren knappe koppen nodig. De strenge eisen van ingenieursbureau Witteveen + Bos ten aanzien van bouwfysische condities bezorgden de constructie-engineers en de gemeente Deventer heel wat hoofdbrekens. Elke afwijking in de vraagspecificaties moest worden aangetoond, wat zorgde voor vertraging in de engineering.

Van Wijnen Deventer plaatste de constructie van pylonen waarop het 7000 vierkante meter grote tentdoek wordt gemonteerd. Financieel was het niet haalbaar om voor de gedeeltelijk overkapte De Scheg een permanente dichte dakconstructie te maken, dus kwam de stadiondirectie uit op deze oplossing.

Lees op de website van Van Wijnen meer over de overkapping van membraandoek

Reageer op dit artikel