nieuws

Klimaatafspraken werken in Drenthe

bouwbreed Premium

Corporaties in Drenthe hebben de energieprestatie van hun woningvoorraad sterk verbeterd. De afspraken die zijn gemaakt in het 100.000-woningplan werken goed.

Het aandeel woningen met een energielabel A, B of C steeg in korte tijd van 29 tot 50 procent. Dat zijn ongeveer 11.000 huurwoningen sinds 2008. Slechts 9 procent van de corporatievoorraad in Drenthe valt nog onder de minder energiezuinige labels F en G (was 23). Dat blijkt uit onderzoek van Invent, uitgevoerd in opdracht van de provincie.

Gedeputeerde Tanja Klip-Martin is blij met de inspanningen van de corporaties. “Voor de komende tijd is het een uitdaging om de CO2-reductie, die nu nog varieert tussen 3 en de 6 procent, verder terug te brengen. De doelstelling voor 2008-2013 is 10 procent.” Voor corporaties is via SNN nog subsidie te krijgen. Momenteel hebben al 13 corporaties projecten ingediend, gezamenlijk goed voor verbetering van circa 3.500 huurwoningen.

Reageer op dit artikel