nieuws

Klein waterbezwaar

bouwbreed

WeertRuim 360 strekkende meter soilmixwand, 6800 vierkante meter gellaag, 165 wandankers en 63 ankerpalen. Dat brengt funderingsbedrijf Jetmix allemaal aan in de bodem van Weert ten behoeve van de bouw van het nieuwe stadhuis voor de Limburgse plaats. De funderingsaannemer heeft zich contractueel verbonden een droge bouwput op te leveren met een waterbezwaar (wateroverschot) van […]

WeertRuim 360 strekkende meter soilmixwand, 6800 vierkante meter gellaag, 165 wandankers en 63 ankerpalen. Dat brengt funderingsbedrijf Jetmix allemaal aan in de bodem van Weert ten behoeve van de bouw van het nieuwe stadhuis voor de Limburgse plaats. De funderingsaannemer heeft zich contractueel verbonden een droge bouwput op te leveren met een waterbezwaar (wateroverschot) van niet meer dan 8 kuub per uur. Jetmix neemt zelf de groutankers en ankerpalen voor zijn rekening, Soil-ID verzorgt de gellaag, terwijl Wedam druk is met het frezen van de wand rondom de bouwput. Na de bouwvak wordt de grond tot 7 meter beneden maaiveld afgegraven. Daarna begint hoofdaannemer Mertens-Meulen met de bouw van de parkeergarage en het stadhuis. Op de 63 ankerpalen na komen er geen palen onder het gebouw. De verdiept aangebrachte ankerpalen worden voornamelijk op trek en in een later stadium op druk belast.

Foto: Jean Pierre Reijnen; tekst: Ad Tissink

Reageer op dit artikel