nieuws

Kade EMO van beton met staalvezels

bouwbreed Premium

Oudenallen Prefab Beton uit Geertruidenberg (onderdeel van de Bruil Bouwgroep) levert elementen voor de uitbreiding van een kade van het Europees Massagoed Overslagbedrijf (EMO) op de Maasvlakte, de grootste terminal in Europa voor de overslag van bulkgoederen.

De nieuwe kade is ontworpen door Volker Infradesign en berekend door ingenieursbureau Civiqo uit Capelle aan den IJssel. Bijzonder is dat de prefab elementen worden vervaardigd van hogesterktebeton (C90/105) met staalvezels. Daardoor moet de kade beter dan voorheen bestand zijn tegen beschadigingen door duw- en laadbakken. Van Hattum en Blankevoort voert de kade uit en zorgt de eerste vijf jaar voor het onderhoud, in opdracht van het Havenbedrijf Rotterdam. De prefab elementen hebben samen een holle rechthoekige doorsnede.

Reageer op dit artikel