nieuws

Holland Solar woest op staken subsidie Verhagen

bouwbreed Premium

Holland Solar woest op staken subsidie Verhagen

Brancheorganisatie Holland Solar is woest dat minister Maxime Verhagen met terugwerkende kracht tot 17 februari de stekker trekt uit de subsidie op zonneboilers, warmtepompen en HR-e ketels.

De argumentatie wordt ervaren als knullig en schadelijk voor het bedrijfsleven dat zich richt op het gebruik van zonne-energie. De subsidieregeling voor duurzame warmte-installaties voor bestaande woningen ging in september 2008 van start. Tot eind 2010 was een bedrag van 40 miljoen euro beschikbaar. In 27.000 woningen is gebruik gemaakt van de mogelijkheid om relatief goedkoop de duurzaamheid naar een hoger niveau te brengen.  “De minister gebruikt gelegenheidsargumenten en dat is ontluisterend. Het gaat hier om leveranciers en installateurs die vaak fors geïnvesteerd hebben om de subsidieregeling tot een succes te maken.”

Kijk voor meer informatie op de site van Holland Solar

Reageer op dit artikel