nieuws

Hengelo betrekt burger meer bij plannen

bouwbreed

In een concept-woonvisie heeft het college van b&w Hengelo ingezet op meer woningen en meer betrokkenheid van particulieren. De gemeente kan het niet allemaal zelf, zo laat ze weten. Particulieren krijgen meer inspraak en mogelijkheden tot opdrachtgeverschap. Met voorlichting over duurzaamheid en subsidieregelingen kan de burger zijn voordeel doen, is de hoop. De woonvisie gaat […]

In een concept-woonvisie heeft het college van b&w Hengelo ingezet op meer woningen en meer betrokkenheid van particulieren. De gemeente kan het niet allemaal zelf, zo laat ze weten. Particulieren krijgen meer inspraak en mogelijkheden tot opdrachtgeverschap. Met voorlichting over duurzaamheid en subsidieregelingen kan de burger zijn voordeel doen, is de hoop. De woonvisie gaat uit van trends en ontwikkelingen in de regio, zoals grondstoffenschaarste en de huidige woningmarkt en bestaat uit vijf speerpunten. Zo wil de gemeente tussen nu en tien jaar 2250 nieuwe woningen realiseren. Hiervan moet 70 procent in het centrum komen en 30 procent aan de rand van de stad. Ouderen en starters zijn focuspunten.

Reageer op dit artikel