nieuws

Gemeente Kampen schat baten grond verkeerd in

bouwbreed

De gemeente Kampen heeft de opbrengsten van de 1300 woningen die onderdeel uitmaken van het project IJsseldelta Zuid verkeerd ingeschat. Tot die conclusie komen verschillende onderzoeksbureaus die zich op verzoek van de gemeenteraad over de kwestie bogen. Uit rapporten blijkt dat het college van Burgemeester en Wethouders de grondopbrengsten mogelijk te positief heeft ingeschat. De […]

De gemeente Kampen heeft de opbrengsten van de 1300 woningen die onderdeel uitmaken van het project IJsseldelta Zuid verkeerd ingeschat. Tot die conclusie komen verschillende onderzoeksbureaus die zich op verzoek van de gemeenteraad over de kwestie bogen. Uit rapporten blijkt dat het college van Burgemeester en Wethouders de grondopbrengsten mogelijk te positief heeft ingeschat. De onderzoekers stellen dat de grondexploitatie de gemeente een negatief resultaat opleveren van 23 miljoen euro. Mocht staatssecretaris Atsma om het project te schrappen, dan is Kampen in ieder geval 22 miljoen euro kwijt. Het college van B en W is juist erg positief over de plannen. Uit de onderzoek blijkt volgens hen namelijk ook dat er vraag is naar woningen in het gebied.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels