nieuws

“Geen sprake van botsing kraan in Grolsch Veste”

bouwbreed Premium

“Geen sprake van botsing kraan in Grolsch Veste”

Volgens kraanbedrijven kan er absoluut geen sprake zijn geweest van een botsing tussen een bouwkraan en de in aanbouw zijnde stalen dakconstructie afgelopen donderdag in het stadion De Grolsch Veste. “Volstrekte onzin”, stelt een woordvoerder van P&K Kraanbedrijf uit Rijssen in Twentsche Courant Tubantia.

Er is direct na het instorten van een deel van het dak in het stadion van FC Twente contact geweest met de kraanmachinist. Die zegt dat hij niets heeft geraakt. Ook kraanbedrijf Marwijk uit Zoeterwoude heeft niets te maken met het ongeval. De 300 tons rupskraan hees zware betonelementen omhoog, maar de bouw van de betonnen trappenhuizen was al afgerond. De aanwezige bouw en hijskranen werden na het ongeluk direct ingezet bij de hulpverlening aan de onder het puin liggende slachtoffers.


Over de oorzaak van het ongeluk in het stadion is het nog gissen. Burgemeester Peter den Oudsten zegt dat het onderzoek van de Nationale Raad voor de Veiligheid en de arbeidsinspectie in volle gang is. Eerst moet worden bekeken of het stadion kan worden vrijgegeven in verband met de veiligheid. De aannemerscombinatie Te Pas Bouw/Dura Vermeer en Trebbe, constructeur Aveco de Bondt, I/A/A architecten en toeleveranciers verwijzen voor commentaar door naar de gemeente Enschede.

Kijk hieronder naar beelden van de NOS over het ongeval:

Reageer op dit artikel