nieuws

EU beperkt gebruik gevaarlijke stoffen

bouwbreed Premium

Het verbod op toepassing van gevaarlijke stoffen in elektrische consumentenapparaten wordt uitgebreid naar alle elektrische en elektronische apparaten. Dat maakt de Europese Commissie bekend. Het gaat om lood, kwik, cadmium, chroom en twee brandvertragende polybroomverbindingen. Als er geen alternatieven voorhanden zijn, kan ontheffing worden verleend. De commissie heeft een overgangstermijn van acht jaar ingebouwd voor […]

Het verbod op toepassing van gevaarlijke stoffen in elektrische consumentenapparaten wordt uitgebreid naar alle elektrische en elektronische apparaten. Dat maakt de Europese Commissie bekend. Het gaat om lood, kwik, cadmium, chroom en twee brandvertragende polybroomverbindingen. Als er geen alternatieven voorhanden zijn, kan ontheffing worden verleend. De commissie heeft een overgangstermijn van acht jaar ingebouwd voor nieuwe producten die onder de richtlijn vallen. Zij deed dit, omdat het toepassingsgebied fors is uitgebreid. Fotovoltaïsche cellen vallen buiten de regels. De lidstaten hebben 18 maanden de tijd de richtlijn om te zetten in nationale wetgeving.

Reageer op dit artikel