nieuws

Ernstige ontwerpfout oorzaak ramp hsl China

bouwbreed Premium

Het lijkt er sterk op dat China te hard van stapel loopt met zijn ambitie om het grootste net van hogesnelheidstreinen ter wereld te ontwikkelen. De kritiek op de aanpak zwelt aan in China en ook buitenlandse bedrijven tonen zich bezorgd. Zij signaleren slordig kopieergedrag waarmee China hun vondsten tot eigen producten transformeert. De fatale […]

Het lijkt er sterk op dat China te hard van stapel loopt met zijn ambitie om het grootste net van hogesnelheidstreinen ter wereld te ontwikkelen. De kritiek op de aanpak zwelt aan in China en ook buitenlandse bedrijven tonen zich bezorgd. Zij signaleren slordig kopieergedrag waarmee China hun vondsten tot eigen producten transformeert. De fatale botsing tussen twee hogesnelheidstreinen in China afgelopen weekeinde blijkt veroorzaakt door een ernstige ontwerpfout in de seinapparatuur, meldt het staatspersbureau Xinhua op gezag van het spoorbedrijf. Een trein kwam tot stilstand na een stroomstoring door blikseminslag. De machinist van een achteropkomende trein wist van niets en botste op de stilstaande trein. Door de ontwerpfout zou het sein niet van groen op rood zijn gesprongen.

Reageer op dit artikel