nieuws

Drents Museum

bouwbreed Premium

De glazen wand van de nieuwe expositiezaal van het Drents Museum in Assen kijkt uit op een grote vijver. Het gebogen plafond geeft extra cachet aan het uitzicht op de monumentale huizen in de binnenstad. De nieuwe zaal wordt met een ondergrondse gang met de oudbouw verbonden. Daarboven komt het monumentale Koetshuis, dat in zijn […]

De glazen wand van de nieuwe expositiezaal van het Drents Museum in Assen kijkt uit op een grote vijver. Het gebogen plafond geeft extra cachet aan het uitzicht op de monumentale huizen in de binnenstad. De nieuwe zaal wordt met een ondergrondse gang met de oudbouw verbonden. Daarboven komt het monumentale Koetshuis, dat in zijn geheel tijdelijk naast de bouwput werd geplaatst. Hoofdaannemer Geveke Bouw in Delfzijl hoopt de klus dit jaar op te leveren. Architect is Erick van Egeraat. Foto: Alex J. de Haan

Reageer op dit artikel