nieuws

Doortrekken tweede ring voor zesduizend extra stoelen

bouwbreed Premium

De capaciteit van het stadion van FC Twente wordt uitgebreid van 24.000 naar 30.000 plaatsen. De L-vormige tweede ring wordt afgemaakt tot een U-vorm.

Het grootste gedeelte van de werkzaamheden vindt plaats buiten het stadion, omdat de prefab betonskeletten met stalen dakspanten over de bestaande tribunes worden gebouwd. De spanten worden bevestigd via pengatverbindingen.. Elk skelet is gefundeerd op circa 162 vibropalen en bestaat uit een betonkolom, betonligger en een schuine tribuneligger. Op deze ligger rusten de tribune-elementen. In totaal wordt 1255 ton staal gebruikt. De uitbreiding kost circa 15 miljoen euro.

Het werk wordt uitgevoerd door bouwcombinatie Grolsch Veste, bestaande uit Te Pas Bouw, Trebbe Bouw Oost & Noord en Dura Vermeer Hengelo. Ook The Stadium Consultancy (projectleider), Voortman Staalbouw, Montagebedrijf Van der Meijden, Westo prefab beton, Aveco de Bondt, IAA Architecten en Kraanbedrijven Van Marwijk en P&K zijn bij het project betrokken.

De doortrekking van de tweede ring is de tweede grote uitbreiding van de Grolsch Veste. In 2005 werd besloten op het toen zeven jaar oude stadion stapsgewijs uit te breiden. De eerste uitbreiding, die bestond uit nieuwe tribunes boven zowel ‘Vak-P’ als de lange zijde, werd in 2008 opgeleverd.

Volgende maand zou de tweede grootschalige verbouwing worden opgeleverd. FC Twente laat weten dat de nieuwbouw op schema liep.

Reageer op dit artikel