nieuws

Bouwplaats stadion blijft gesloten voor onderzoek

bouwbreed

Bouwplaats stadion blijft gesloten voor onderzoek

De bouwplaats in de Grolsch Veste blijft gesloten voor sporenonderzoek van het OM en de Arbeidsinspectie. Die gaan vaststellen hoe de ineenstorting van het dak donderdag heeft kunnen gebeuren. Bouw en woningtoezicht van de gemeente Enschede heeft de kantoren in het stadion weer vrijgegeven voor de gebruikers. Dit maakte de gemeente bekend.

Op foto’s van de situatie in de Grolsch Veste enkele uren voor het ongeluk is zichtbaar dat één horizontale drukstaaf in de dakspantconstructie ontbrak. Dit soort dwarsverbanden is belangrijk voor de stabiliteit van de constructie. Het is nog onduidelijk in hoeverre het ontbreken van een (of meerdere) dwarsverbanden heeft bijgedragen tot de ineenstorting van de stalen dakconstructie. Niemand wil op deze situatie reageren. De gemeente Enschede stoeit intussen met het bouwdossier van het stadion dat in 1998 werd geopend en in fasen werd uitgebreid met een eerste en tweede ring, die haar voltooiing naderde.

 

Intussen worden zeven slachtoffers nog behandeld in het ziekenhuis, van wie er één nog steeds in kritieke toestand verkeert. Vanmiddag is er nog een bijeenkomst gehouden voor iedereen die ten tijde van het ongeluk in de Grolsch Veste was om ervaringen te delen. De gemeente, FC Twente en de bouwcombinatie waren daarbij aanwezig.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels