nieuws

Bouwer Hochtief werkt op zeesamen met baggeraar Deme

bouwbreed

Hochtief gaat in zee met de Belgische baggeraar Deme. Onder de naam HGO Infra Sea Solutions zetten beide bedrijven gezamenlijk speciale schepen in voor het bouwen en onderhouden van installaties op zee.

De transactie heeft als voorgeschiedenis de verkoop aan Hochtief van de helft van het aandelenpakket door rederij Beluga van de joint venture Bulaga Hochtief Offhore. De Duitsers schuiven het verworven pakket nu door naar Deme-dochter GeoSea. De naam van het bedrijf wordt omgezet in HGO Infra Sea Solutions, waarvan Hochtief en Deme ieder de helft in handen krijgen.

Hochtief heeft als één van zijn vele specialisaties havenbouw en maritime infra.

De bouwer beschikt op zee over eigen platformen. Deme-dochter GeoSea realiseert wereldwijd offshore-installaties, eveneens met inzet van eigen platforms. In de nieuwe opzet bestaat het plan de activiteiten uit te breiden tot herstelwerk, onderhoud en ook sloop.

Met de bouw van het schip Innovatie I zet HGO een nieuwe stap voorwaarts. Medio 2012 komt het hefschip in de vaart en is dan in staat om met een lading van 8000 ton en een kraancapaciteit van 1500 ton in waterdiepten tot vijftig meter werk aan te pakken.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels