nieuws

Bier bij Pap

bouwbreed

De stamgasten van café Mieke Pap in het Belgische Poppel moesten afgelopen week even inschikken. Er kwam een brug langs bestemd voor Hoofddorp die maar ternauwernood door de hoofdstraat van het dorp kon. De brug is gebouwd door Staalbouw Weelde, dat niet aan een vaarweg ligt, zodat de bouwer geen alternatief had voor het transport […]

De stamgasten van café Mieke Pap in het Belgische Poppel moesten afgelopen week even inschikken. Er kwam een brug langs bestemd voor Hoofddorp die maar ternauwernood door de hoofdstraat van het dorp kon. De brug is gebouwd door Staalbouw Weelde, dat niet aan een vaarweg ligt, zodat de bouwer geen alternatief had voor het transport dan over de weg dwars door het dorp. Op het smalste punt was er maar een paar centimeter speling en moest straatmeubilair tijdelijk worden verwijderd. Als goedmakertje voor de overlast organiseerde de staalbouwer een afterparty met livemuziek in de dorpskroeg. De brug is een ontwerp van Verburg Hoogendijk Architecten en komt over de A4 te liggen bij Hoofddorp. Het is de eerste Cortenstalen brug over een snelweg in Nederland. Foto: Boyd Smith

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels