nieuws

Appartementen in recordtijd voorzien van nieuwe gevel

bouwbreed

Appartementen in recordtijd voorzien van nieuwe gevel

In telkens twee uur zijn de negentig appartementen van serviceflat De Stadshagen in Ommen wind- en waterdicht gemaakt.

De bestaande gevel van de appartementen is vervangen door een geïsoleerd houtskeletelement. Serviceflat De Stadshagen bestaat uit twee torens met een tussengebouw. De negentig twee- en driekamerappartementen van het complex zijn gebouwd in 1969. “In die tijd werd gekozen voor een houten gevelelement met een aluminium borstwering en nagenoeg geen isolatie”, zegt bouwmanager Peter Mulderij van Van den Berg Architecten.

De renovatie bestond uit het vervangen van de bestaande gevel door een voorgefabriceerd houtskeletelement. Het nieuwe element is aan weerszijden met staalplaten bevestigd aan de betonnen kolommen van het casco. De elementen zijn 2,60 meter hoog en 3,80 meter breed.

Kroes en Co Bouwbedrijf uit Genemuiden maakte de houtskeletelementen in eigen beheer. “De aannemer kreeg het project toegewezen omdat die het werk in drieënhalve maand zei te kunnen doen”, vertelt Mulderij. In totaal dongen vijf bedrijven naar de opdracht. Eén daarvan gaf aan dat de renovatie een jaar in beslag zou nemen.

Reageer op dit artikel