nieuws

‘Aparte rekening voor elk project’

bouwbreed

Hoofdaannemers moeten voor grote projecten een aparte bankrekening gebruiken. Onderaannemers en toeleveranciers zijn op die manier zekerder dat ze uitbetaald krijgen. Dat voorstel doet Cees Rasenberg, directeur-eigenaar van Rasenberg Natuursteen. Volgens hem steunen veel onderaannemers en toeleveranciers zijn idee. Toeleverancier Rasenberg werd de laatste jaren door drie faillissementen van opdrachtgevende hoofdaannemers getroffen. “Heel vreemd is […]

Hoofdaannemers moeten voor grote projecten een aparte bankrekening gebruiken. Onderaannemers en toeleveranciers zijn op die manier zekerder dat ze uitbetaald krijgen.

Dat voorstel doet Cees Rasenberg, directeur-eigenaar van Rasenberg Natuursteen. Volgens hem steunen veel onderaannemers en toeleveranciers zijn idee. Toeleverancier Rasenberg werd de laatste jaren door drie faillissementen van opdrachtgevende hoofdaannemers getroffen.

“Heel vreemd is dat onderaannemers en toeleveranciers die hebben geleverd, niet betaald krijgen, terwijl dit voor de aannemer niet geldt. Onderaannemers en toeleveranciers dragen dus het verlies dat een ander heeft veroorzaakt. Dat is op zijn minst onrechtvaardig”, vindt Rasenberg.

Als aannemers per project een bankrekening gaan aanleggen en het beheer ervan bijvoorbeeld bij de opdrachtgever leggen, worden onderaannemers en leveranciers volgens hem beter beschermd. Het geld dat de opdrachtgever daarop stort, mag alleen gebruikt worden voor dát ene project. “Een heel gemakkelijke oplossing eigenlijk. Een aannemer kan dan nog wel failliet gaan, maar niet meer met geld van een ander.”

> Pagina 6: ‘We staan bij de curator altijd achter in de rij’

Reageer op dit artikel