nieuws

Amsterdam krijgt nieuw stadspark langs Amstel

bouwbreed

In de toekomstige woonwijk Amstelkwartier in Amsterdam komt een nieuw stadspark. De wijk gaat 1500 woningen tellen en 5500 vierkante meter bruto vloeroppervlak voor werken en winkels. Ook komt er een school, een kinderdagverblijf en een energieneutraal hotel. De aanleg van het park begint volgende maand. De bouw van de eerste woningen start in september. […]

In de toekomstige woonwijk Amstelkwartier in Amsterdam komt een nieuw stadspark. De wijk gaat 1500 woningen tellen en 5500 vierkante meter bruto vloeroppervlak voor werken en winkels. Ook komt er een school, een kinderdagverblijf en een energieneutraal hotel.

De aanleg van het park begint volgende maand. De bouw van de eerste woningen start in september.

Volgens planning zijn park en woningen klaar in 2013. Langs de brede bocht in de Amstel waar de wijk zal verrijzen, komen horecavoorzieningen, een jachthaven en een drijvend zwembad. Het park zelf is in overleg met omwonenden ontworpen.

Reageer op dit artikel