nieuws

Ambtenaren Alkmaar schuiven met tonnen

bouwbreed

Ambtenaren van de gemeente Alkmaar boekten zonder toestemming van het college van Burgemeester en Wethouders 580.000 euro over naar de bouw van cultureel centrum Yxie. Het geld, een provinciale subsidie, was eigenlijk bedoeld voor de nieuwe wijk Vroonermeer Noord, waar 660 woningen worden gebouwd. De onrechtmatige boeking kwam aan het licht na intern onderzoek van […]

Ambtenaren van de gemeente Alkmaar boekten zonder toestemming van het college van Burgemeester en Wethouders 580.000 euro over naar de bouw van cultureel centrum Yxie. Het geld, een provinciale subsidie, was eigenlijk bedoeld voor de nieuwe wijk Vroonermeer Noord, waar 660 woningen worden gebouwd. De onrechtmatige boeking kwam aan het licht na intern onderzoek van de gemeente.

Het Bureau Integriteit Nederlandse Gemeente (BING), dat vervolgonderzoek deed, concludeert dat de ambtenaren weliswaar onprofessioneel hebben gehandeld, maar niet opzettelijk het college en de raad wilden misleiden.

Reageer op dit artikel