nieuws

VVD en D66 willen geen nieuwe rijksgebouwen meer

bouwbreed

VVD en D66 willen geen nieuwe rijksgebouwen meer

De VVD en D66 willen dat het Rijk geen nieuwe kantoren meer bouwt. De twee partijen dienen daarover morgen een motie in.

De Tweede Kamer stemt donderdag over het voorstel. “Ik denk wel dat we een meerderheid achter ons krijgen”, voorspelt Kees Verhoeven van D66. Volgens hem is volstrekt onduidelijk hoeveel nieuwbouwplannen de Rijksgebouwendienst heeft. “Dat is op zich al een punt om je druk over te maken”, verklaart Verhoeven.

Als voorbeeld van een onnodig nieuwbouwproject noemt hij het nieuwe UWV-kantoor dat in Tilburg moet komen. In een brief benadrukte minister Schultz vorige week dat het Rijk in 2010 niet voor de leegstand heeft gebouwd. De VVD en D66 zijn daar niet van overtuigd. Verhoeven; “In Heerlen kwam een nieuw CBS-pand, het oude gebouw staat nu leeg.”

Kijk voor meer informatie over Rijksgebouwen op de site van de Rijksgebouwendienst

Reageer op dit artikel