nieuws

Volvo walsen nieuw in vloot van Kuiken CE Verhuur

bouwbreed

Volvo walsen nieuw in vloot van Kuiken CE Verhuur

Kuiken CE Verhuur breidt de verhuurvloot uit met de Volvo grondwals SD130D en de lichte asfaltwals DD24. De zware en lichte wals zijn nieuw in het verhuur assortiment. Kuiken begon in 2008 met de verkoop, service, onderhoud en onderdelenvoorziening van de complete serie walsen, asfalteermachines en asfaltfreesmachines, nadat Volvo Construction Equipment in 2007 de ABG wegenbouwdivisie van Ingersoll Rand had overgenomen.

De SD130D enkelrols grondwals biedt volgens Kuiken gww aannemers meer prestaties voor de zwaarste en meest veeleisende verdichtingklussen. Het grote motorvermogen in relatie tot het machinegewicht en de hoge dynamische kracht worden gebundeld voor een maximum aan materiaaldichtheid in een minimum aan walsgangen, aldus de beschrijving. Het bedrijfsgewicht zonder Rops is bijna 13 ton. De motor is een Cummins QSB4.5 die 119 kW (162 pk) levert bij 2 200 t/min). Door de aflopende motorkap kan de machinist “een object van één meter op één meter afstand” voor of achter de machine waarnemen, wat de veiligheid van het grondpersoneel verhoogt.

Lichte wals

De DD24 tandemasfaltwals is volgens Kuiken ontwikkeld voor maximale productiviteit, dichtheid en vlakheid tijdens kleinschaliger verdichtingsprojecten.De zonder Rops 2600 kg zware DD24 is bedoeld voor het verdichten van licht asfalt, korrelige grondsoorten en steenslag. Ook hier zorgt de aflopende motorkap er voor dat de machinist goed zicht heeft op z’n werk. De rolbreedte is 1200 mm, de trilfrequentie 55 – 67 Hz en de slagkracht 28 – 40 kN.Brede verhuurvloot

Kuiken CE Verhuur,
met de hoofdvestiging in Emmeloord, heeft een brede verhuurvloot voor diverse werkzaamheden: van Volvo gaat het om wiel- en rupsgraafmachines, wielladers, compact graafmachines en compact wielladers. Van Sennebogen gaat het om overslag- en recyclingmachines en multicranes

De verhuurafdeling is bereikbaar via telefoon (0527) 635 920 en verhuur@kuiken.nl.


Meer informatie: www.kuiken.nl (rental).

Reageer op dit artikel