nieuws

Van Dongen nieuwe rijksbouwmeester

bouwbreed

Ingenieur Frits van Dongen treedt met ingang van 1 augustus 2011 aan als rijksbouwmeester. Daarmee volgt hij Liesbeth van der Pol op, die na drie jaar afscheid neemt. Dat heeft minister Donner (wonen) vrijdag bekendgemaakt. Van Dongen blijft verbonden aan het Amsterdamse architectenbureau Architekten Cie waarvan hij in 1988 aan de wieg stond. In 1980 […]

Ingenieur Frits van Dongen treedt met ingang van 1 augustus 2011 aan als rijksbouwmeester. Daarmee volgt hij Liesbeth van der Pol op, die na drie jaar afscheid neemt. Dat heeft minister Donner (wonen) vrijdag bekendgemaakt. Van Dongen blijft verbonden aan het Amsterdamse architectenbureau Architekten Cie waarvan hij in 1988 aan de wieg stond. In 1980 rondde Van Dongen de studie bouwkunde af aan de Technische Universiteit Delft. Complexen als de Landtong op de Kop van Zuid in Rotterdam en het woongebouw The Whale in het havengebied van Amsterdam zijn exemplarisch voor zijn woongebouwoeuvre, aldus Donner.

Reageer op dit artikel