nieuws

Toekomstige boetes ProRail onomkeerbaar

bouwbreed

ProRail kan in de nabije toekomst boetes verwachten voor wanprestaties waar de spoorwegbeheerder hoe dan ook voor moet opdraaien. Dat blijkt uit een Kamerstuk over de wijziging van de Spoorwegwet. Nu is het zo dat ProRail onder dwangsommen kan uitkomen. Met de nieuwe regels introduceert minister Schultz (infrastructuur) een geldsom als sanctie. Hieruit kan een […]

ProRail kan in de nabije toekomst boetes verwachten voor wanprestaties waar de spoorwegbeheerder hoe dan ook voor moet opdraaien. Dat blijkt uit een Kamerstuk over de wijziging van de Spoorwegwet. Nu is het zo dat ProRail onder dwangsommen kan uitkomen. Met de nieuwe regels introduceert minister Schultz (infrastructuur) een geldsom als sanctie. Hieruit kan een direct opeisbare boete worden opgelegd aan ProRail, schrijft de minister.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels