nieuws

Strukton poogt jeugd aan te zetten tot innovatie

bouwbreed

Hoe kun je met een zwembad elektriciteit opwekken? Met deze vraag daagde technisch dienstverlener Strukton Worksphere scholieren in Noord-Brabant en Limburg uit met een originele oplossing te komen. De vwo-leerlingen van Scholengemeenschap Groenewald uit Stein en die van basisschool De Vendelier uit Helmond kwamen als beste uit de bus. De eersten bedachten ‘The Generating Tube’, […]

Hoe kun je met een zwembad elektriciteit opwekken? Met deze vraag daagde technisch dienstverlener Strukton Worksphere scholieren in Noord-Brabant en Limburg uit met een originele oplossing te komen.

De vwo-leerlingen van Scholengemeenschap Groenewald uit Stein en die van basisschool De Vendelier uit Helmond kwamen als beste uit de bus. De eersten bedachten ‘The Generating Tube’, een ingenieus systeem om afvoerwater om te zetten naar elektriciteit voor de energiezuinige led-verlichting van het zwembad. Bij ‘Zwemmergie’ van De Vendelier wordt energie opgewekt uit de verplaatsing van de lucht in een flexibele dubbele wand rondom het zwembad.

De doelstelling van het BrainTrigger-project was jongeren een beeld te geven van de mogelijkheden in het bedrijfsleven en van de rol die innovatie daarin speelt. In totaal kwamen vijftig ontwerpen binnen.

Reageer op dit artikel