nieuws

Strabag groeit snel door naar omzet van 14,3 miljard euro

bouwbreed Premium

De Duits-Oostenrijkse bouwer Strabag SE stelt zijn omzetverwachting voor dit jaar met een half miljard bij tot 14 miljard euro. De brutowinst is met 25 miljoen verhoogd tot 320 miljoen euro.

Bestuursvoorzitter Hans Peter Haselsteiner ziet de kansen voor zijn onderneming in Midden- en Oost-Europa duidelijk toenemen. Voor het boekjaar 2012 werd tot dusverre uitgegaan van een omzet van 13,7 miljard euro.

Op grond van de ontwikkelingen dit voorjaar rekent de topman nu op een bouwprestatie van 14,3 miljard euro. De prognose over de brutowinst (ebit) is bijgesteld van 300 naar 330 miljoen euro. Strabag is het tweede kwartaal begonnen met voor 15,2 miljard euro aan werk in portefeuille. De werkvoorraad kromp met 3 procent vanwege uitval van werkzaamheden in het door oorlog verscheurde Libië.

Opvallend noemt Strabag de opbouw van bestanden in de Benelux en afnemende vraag in Polen en Hongarije. In Polen loopt de wedren naar het EK Voetbal 2012 ten einde. Oorzaak van de krimp in Hongarije zijn overheidsbesparingen.

De omzet van Strabag steeg in de eerste drie maanden van het jaar met een kwart tot 2,2 miljard euro. Het aantal medewerkers nam vergelekenmet een jaar geleden met 6 procent toe tot 72.363.

Reageer op dit artikel