nieuws

Stec wil nieuwe strategie voor winkelcentra

bouwbreed Premium

Stec Groep ziet geen brood in nieuwe winkelcentra. De adviseurs uit Arnhem vinden dat alleen nog gebouwd kan worden op bijzondere plekken. Stec signaleert alom in het land dreigende kaalslag. Minstens 6 procent van de winkels staat leeg. Veel wijkcentra, aanloopstraten en meubelboulevards verloederen. De zich aankondigende krimp van de bevolking, de vergrijzing plus de […]

Stec Groep ziet geen brood in nieuwe winkelcentra. De adviseurs uit Arnhem vinden dat alleen nog gebouwd kan worden op bijzondere plekken. Stec signaleert alom in het land dreigende kaalslag. Minstens 6 procent van de winkels staat leeg. Veel wijkcentra, aanloopstraten en meubelboulevards verloederen. De zich aankondigende krimp van de bevolking, de vergrijzing plus de opkomst van de verkoop via internet nemen de winkeliers de wind uit de zeilen. Het adviesbureau vindt dat gemeenten, in overleg met ondernemers en vastgoedpartijen, voor de taak staan een praktische strategie te ontwikkelen voor hun winkelvoorraad. Goedlopende centra verdienen extra aandacht. Bijvoorbeeld door de kern te versterken en te investeren in de kwaliteit van het gebied, de bereikbaarheid en de parkeergelegenheid. Wat Stec betreft moeten de lager overheden nieuwbouw afremmen.

Reageer op dit artikel