nieuws

Sloop in vier dagen

bouwbreed Premium

Sloop in vier dagen

Om zo weinig mogelijk overlast te veroorzaken, is Beelen Sloopwerken uit Harderwijk op Hemelvaartsdag begonnen aan de sloop van de schoorsteen bij het Mercatorgebouw op het terrein van de bètafaculteit van de Radboud Universiteit in Nijmegen.

Om de 55 meter hoge toren af te happen zet Beelen eerst een 75 meter hoge draadkraan in. Met een schaar wordt de eerste 20 meter weggehaald. Daarna wordt met een 62 meter hoge TUHD sloopgiek de resterende 35 meter gewapend beton verwijderd. Beelen zaagt de schoorsteen in stukken en takelt die naar beneden. Omdat de binnenkant met asfalt was bekleed, wordt de schoorsteen voorzichtig ontmanteld.

De werkzaamheden, in opdracht van het Universitair Vastgoedbedrijf, duren vier dagen. Het ketelhuis waar de schoorsteen bij hoorde, is al eerder door Beelen gesloopt. Beide waren niet meer nodig omdat het Mercatorgebouw nu een inventief verwarmingssysteem en een klimaatgevel heeft.

Reageer op dit artikel