nieuws

Schroefboor op zonne-energie

bouwbreed

ZoetermeerEen medewerker van dakspecialist Dapan bevestigt een nokvorst op het pannendak van een van de jarendertigstijl woningen in de Zoetermeerse Tweede Sta­tionsstraat. De schroevendraaier is deels opgeladen met alternatieve energie op de bouwplaats, omdat ontwikkelaar en bouwer Era Contour hier een pilot is gestart voor een duurzame bouwplaats. Era heeft de bouwkeet voorzien van zonnecollectoren, […]

ZoetermeerEen medewerker van dakspecialist Dapan bevestigt een nokvorst op het pannendak van een van de jarendertigstijl woningen in de Zoetermeerse Tweede Sta­tionsstraat. De schroevendraaier is deels opgeladen met alternatieve energie op de bouwplaats, omdat ontwikkelaar en bouwer Era Contour hier een pilot is gestart voor een duurzame bouwplaats. Era heeft de bouwkeet voorzien van zonnecollectoren, en op de achtergrond is de kleine windmolen te zien die een deel van de stroom levert. De kleinschalige energiebronnen leveren naar verwachting 5 tot 10 procent van het stroomgebruik.

Het project van 22 twee-onder-één-kapwoningen staat op een voormalig bedrijventerrein in de Zoetermeerse wijk Rokkeveen. Over de details, architectuur en stedenbouwkundige opzet van het project werd uitvoerig overlegd met potentiële kopers van de huizen. Die aanpak heeft volgens Era Contour zijn vruchten afgeworpen: de huizen met een koopprijs van gemiddeld vier ton waren binnen vier maanden allemaal verkocht.

Foto: Peter van Mulken; tekst: Michiel Maas

Reageer op dit artikel