nieuws

Rijkswaterstaat en klagers omzeilen Raad van State

bouwbreed Premium

Minister Schultz (infrastructuur) kan door met de verbreding van de A1 tussen Bussum en Eemnes. De Raad van State doet geen uitspraak in het geschil tussen het ministerie en inwoners van het Gooi omdat de bezwaarmakers hun beroepen introkken.

Omwonende uit Huizen, Laren, Naarden en Bussum vreesden dat de aanleg van extra spitsstroken zou leiden tot verslechtering van de luchtkwaliteit en de verkeersveiligheid, en een grotere verkeersdrukte. Rijkswaterstaat komt hen nu tegemoet met aanvullende geluidsmaatregelen. Zo komt er meer dubbellaags zoab. Bestaande geluidsschermen worden verhoogd en er komen extra schermen bij. Wat deze extra maatregelen kosten is niet bekend.

De minister zegt ´zeer verheugd´ te zijn over het besluit. Het uitblijven van een uitspraak is dan ook een meevaller voor Schultz. De verbreding van de snelweg liep begin maart nog weken vertraging op door een tussenuitspraak van de Raad van State. Volgens het hoogste bestuurscollege maakte het ministerie bij de plannen voor een spitsstrook tussen Bussum en Eemnes gebruik van gedateerde verkeersgegevens.

Reageer op dit artikel