nieuws

Rijk moet dokken voor Fries gemaal

bouwbreed Premium

Het Rijk moet de bouw van een gemaal bij het Lauwersmeer financieel ondersteunen. Dat stelt Waterschap Friesland. Hoe groot de rijksbijdrage moet worden, kan een woordvoerster van het waterschap niet zeggen. “De onderhandelingen hierover zijn nog gaande.” Bovendien wordt pas aan het einde van dit jaar duidelijk hoe hoog de kosten van het gemaal zullen […]

Het Rijk moet de bouw van een gemaal bij het Lauwersmeer financieel ondersteunen. Dat stelt Waterschap Friesland. Hoe groot de rijksbijdrage moet worden, kan een woordvoerster van het waterschap niet zeggen. “De onderhandelingen hierover zijn nog gaande.” Bovendien wordt pas aan het einde van dit jaar duidelijk hoe hoog de kosten van het gemaal zullen zijn. Waterschapsbestuurder Aaltje Rippens dringt bij staatssecretaris Atsma (infrastructuur) aan op een bijdrage.

Reageer op dit artikel