nieuws

RGD gaat BIM voorschrijven

bouwbreed

RGD gaat BIM voorschrijven

De Rijksgebouwendienst schrijft met ingang van november bij geïntegreerde contracten het gebruik van het Bouw Informatie Model (BIM) voor.

Dat maakt Peter Jägers, directeur-generaal van de dienst, vandaag bekend. De bouw- en installatiewereld werkt al sinds de jaren tachtig aan een elektronisch afsprakenstelsel om het integraal bouwen te bevorderen en de faalkosten terug te dringen.

Tot op heden is het systeem echter ontwerptechnisch nog niet af en staat de implementatie in de meeste bedrijven nog op een laag pitje. Jägers zegt tijdens het congres ‘Excelleren met BIM’ van Uneto-VNI, branchevereniging van de installatiesector, niet langer te willen wachten. “Dan hebben we BIM de komende tien jaar niet aan de praat.”

Lees hier het hele artikel over het voorschrijven van BIM door de RGD

En verder: Voorschrijven BIM dwingt markt tot elkaar te komen

Bekijk hier een filmpje over BIM

BIM from Metafoormedia on Vimeo.

 

Kijk voor meer informatie op de site van het Nationaal BIM platform 

Reageer op dit artikel