nieuws

Prijsdalingen kunststoffen

bouwbreed

De prijzen van kunststof zijn hun hoogtepunt voorbij. Komende maanden valt een daling van 5 procent te verwachten. Circa 2 procent daarvan hebben de kopers al binnen. De kunststof HDPE werd afgelopen week 35 euro per ton goedkoper. De prijzen van PVC en PP gingen respectievelijk 10 euro en drie tientjes omlaag. De olie mag […]

De prijzen van kunststof zijn hun hoogtepunt voorbij. Komende maanden valt een daling van 5 procent te verwachten. Circa 2 procent daarvan hebben de kopers al binnen. De kunststof HDPE werd afgelopen week 35 euro per ton goedkoper. De prijzen van PVC en PP gingen respectievelijk 10 euro en drie tientjes omlaag. De olie mag dan wel duurder zijn geworden, de vraag vanuit de bouw neemt juist af.

De prijzen van zacht- en hardhout blijven op hun plek. De Oostenrijkse handelaren beweren dat de afzet nog maar 5 procent onder het niveau van vorig jaar ligt. In de Duitssprekende landen trekt de bouw duidelijk aan. Over het prijsniveau zijn de houthandelaren niet tevreden.

De prijs van koper steeg 3 procent. Aluminium en lood werden 2 procent goedkoper. Zink leverde 1 procent in. De markten zijn huiverig. Zowel uit China, waar de economie iets afremt, als uit de Verenigde Staten komen onzekerheid veroorzakende signalen. De vrees bestaat dat prijsdalingen op komst zijn. Betonstaal en bouwstaal noteren op hun oude niveau. Ook in zand en grind is geen beweging te krijgen.

(NBI)

Reageer op dit artikel