nieuws

Personeel legt mortelcentrales Cementbouw plat

bouwbreed Premium

Personeel legt mortelcentrales Cementbouw plat

Werknemers van Cementbouw in Den Haag, Rijswijk en Zoeterwoude hebben woensdag het werk neergelegd en de toegangspoorten van de mortelcentrale geblokkeerd.

Het personeel protesteerde zo over het uitblijven van een nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst voor 2.200 werknemers in de sector. De cao-onderhandelingen tussen vakbonden en werkgevers liepen vorige maand spaak. Sindsdien vinden in de betonmortel vrijwel dagelijks prikacties plaats.

Woensdagmiddag werd in Nieuwegein ook een landelijke actiebijeenkomst gehouden, waarbij FNV Bouw-voorzitter John Kerstens de werknemers toesprak. De bond stelt hardere acties in het vooruitzicht als de werkgevers niet snel terugkeren aan de onderhandelingstafel en met betere voorstellen komen. De vakbonden eisen meer loon, minder flexwerk en normale pauzes. Brancheorganisatie VOBN houdt vooralsnog vast aan haar wens werknemers flexibeler in te zetten.

Reageer op dit artikel