nieuws

Parallelbaan en meer rijstroken op A2

bouwbreed

Net als de snelweg A2 moet ook de A1 een corridor worden met meer rijstroken en parallelbaansystemen, waarmee het doorgaande verkeer wordt gescheiden van het bestemmingsverkeer. Dat is een van de infrastructurele projecten die minister Schultz van Haegen (Infrastructuur) heeft bekendgemaakt in het kader van haar ontwerp-Structuurvisie Infrastructuur en Ruimte. Het aanpakken van Rijksweg 1 […]

Net als de snelweg A2 moet ook de A1 een corridor worden met meer rijstroken en parallelbaansystemen, waarmee het doorgaande verkeer wordt gescheiden van het bestemmingsverkeer. Dat is een van de infrastructurele projecten die minister Schultz van Haegen (Infrastructuur) heeft bekendgemaakt in het kader van haar ontwerp-Structuurvisie Infrastructuur en Ruimte.

Het aanpakken van Rijksweg 1 behoort tot de projecten die de VVD-bewindsvrouw van nationaal belang acht. In totaal heeft ze voor investeringen de komende jaren 7,3 miljard beschikbaar. Naast het opknappen van de A1 wil ze de Rijnlandroute (bij Leiden) aanleggen en de Zuidas bij Amsterdam bereikbaar houden.

Reageer op dit artikel