nieuws

Oude onderhoudscontracten leveren Rijkswaterstaat problemen op

bouwbreed

Rijkswaterstaat ondervind problemen met oude contracten voor het onderhoud (vaar) wegen. Dat schrijft minister Schultz van Haegen in een brief aan de kamer.

De rijksdienst hield acht oude prestatiecontracten tegen het licht. In vier gevallen bleek dat ‘de rechtmatigheid

niet gewaarborgd was gedurende een deel van het jaar’. In enkele gevallen was er volgens de minister sprake van een ontoereikend beheersingsplan. Ook is het werk dat de opdrachtnemer levert met het oude systeem soms moeilijk te controleren. Schultz schrijft aan de kamer dat de meeste problemen inmiddels zijn verholpen. Volgens Rijkswaterstaat zijn er nog 22 prestatiecontracten ‘oude stijl’. Dit jaar worden hiervan tien aanbesteed volgens het nieuwe model, de overige twaalf volgen volgend jaar. Op 1 januari 2013 moeten alle oude prestatiecontracten zijn verdwenen.

Reageer op dit artikel