nieuws

Opnieuw stakingen bij betonmortel

bouwbreed

Werknemers van de Goudse Betoncentrale in Gouda en Mebin in Utrecht hebben gisteren het werk voor 24 uur neergelegd. Het personeel staakt uit onvrede over het cao-bod van de werkgevers. Maandag werden al acties gevoerd bij Mebin in Groningen en Cementbouw in Zoeterwoude. “We bereiden ons voor op nog meer acties”, aldus onderhandelaar Arthur Bot […]

Werknemers van de Goudse Betoncentrale in Gouda en Mebin in Utrecht hebben gisteren het werk voor 24 uur neergelegd. Het personeel staakt uit onvrede over het cao-bod van de werkgevers.

Maandag werden al acties gevoerd bij Mebin in Groningen en Cementbouw in Zoeterwoude. “We bereiden ons voor op nog meer acties”, aldus onderhandelaar Arthur Bot van CNV Vakmensen. Volgens hem is het draagvlak voor acties groot, ook bij het kantoorpersoneel. Bonden zijn vooral tegen het flexbanksysteem dat werkgevers willen invoeren. “Met dat systeem kunnen werkgevers mensen naar huis sturen als er even geen werk is. De uren worden vervolgens verrekend met het overwerk. In het uiterste geval kunnen werknemers dus naar al hun overuren fluiten. Daarmee is de voorgestelde loonsverhoging van werkgevers een sigaar uit eigen doos”, aldus Bot.

Reageer op dit artikel