nieuws

Nieuwe topman voor Akzo Nobel

bouwbreed Premium

Akzo Nobel krijgt een nieuwe bestuursvoorzitter. Het verf- en chemieconcern maakte vrijdag bekend dat Hans Wijers volgend jaar zal worden opgevolgd door Ton Büchner.

Büchner (45) is op dit moment de bestuursvoorzitter van het Zwitserse beursgenoteerde bedrijf Sulzer, waar hij sinds 1994 actief is. Büchner treedt begin 2012 bij Akzo in dienst. Tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering in het voorjaar zal hij de leiding overnemen van Wijers.

Wijers trad in 2003 aan als topman van Akzo. Onder zijn leiding richtte het bedrijf zich meer op de productie van verf. Ook werd de farmacietak Organon verkocht en werd het Britse ICI overgenomen. Een woordvoerder kon tegen persbureau Reuters niet zeggen wat Wijers gaat doen na zijn vertrek. Büchner heeft de Nederlandse nationaliteit. Hij studeerde civiele techniek in Delft en werkt sinds 1994 bij Sulzer. Daarvoor werkte hij in de olie- en gasindustrie.

Reageer op dit artikel